Sam D’Haeseleer – Massage therapeut, dromer

Waar haal je het meeste energie uit?

Synchroniteit, het samenvallen van puzzelstukjes, een momentum dat soms slechts a blink of an eye duurt, meestal een heel persoonlijke perceptie die onmogelijk volledig vast te leggen is met een smart-phone, laat staan ‘te delen’ via sociale media.

Het sillouette van een vogel die tijdens Golden hour voor bij de zon zeilt, terwijl je ,geflankeerd door vrienden, geniet van een van je favoriete muziekbands op een zomer festival.

Een zee-leeuw die in de branding op de golven surft en op 5meter afstand met sierlijke draai uit het water komt en oogcontact maakt, tijdens een meerdaagse hike in Nieuw Zeeland terwijl er verder niemand op het strand is.

Een blauwe vlinder die mijn aandacht trekt bij een splitsing op een strandpad in Tulum en me zo de weg toont naar een paradijselijke cabana.

Een klasje Nepalese kinderen die besluiten mij een handje te helpen met afval rapen, terwijl ik een silent-retraite in Kopan Kathmandu deed.

Als massage therapeut en Reiki- beoefenaar ben ik er van overtuigd dat er een universele (levens)energie bestaat, die zichzelf toonbaar maakt als je met klare blik en open visier, anders durft te kijken. Schoonheid vinden in details, kijken met je ziel.

Waar ligt de grootste uitdaging, belangrijkste les in het leven?

Het bewaren van (emotionele, mentale) balans bij tegenslagen. Het leven is vallen, maar vooral terug opstaan. Escapisme is een carrousel, waardoor situaties zich zullen blijven herhalen tot er lessen uit getrokken worden.

Een streven om de regisseur te zijn van mijn leven en niet een acteur die, als lijdend voorwerp, verschillende rollen vertolkt.

Bij een vloedgolf aan emoties berusting en vertrouwen vinden. Trust your journey!

Sam D Haeseleer Sun

Wat zou je vandaag zeggen aan je jongere zelf?

Twijfel en angst vormen een mentale kooi die je beletten om echt te leven. Wacht niet op goedkeuring van anderen om jezelf graag te zien. Toon respect en tracht menselijk te blijven, iedereen heeft zijn of haar struggles. Toon meer discipline, hou vol, wees verantwoordelijk en waak als people-pleaser over je eigen boundaries of zoals mijn grootvader zei: wees wijs en verstandig, en niet deserteren.

Je gaat je meer dan vaak misbegrepen en ongehoord voelen, omdat je dingen anders ziet en aanvoelt, maar als ENFP ben je een campaigner die vol passie en vuur verandering wil brengen. Je ziet en voelt de dingen nu eenmaal op een unieke manier.

En dat is OK.

Naar wie kijk je op?

Bruce Parry, een Brits tv-maker (Tribe, Amazon, Artic ) die met een aanstekelijk enthousiasme , kinderlijke nieuwsgierigheid, bescheidenheid en charisma de wereld rondreisde en bij verschillende Indigenous volkeren verbleef. Eigen Westerse gewoontes loslaten en durven overgeven aan het moment.