Maaike Wannijn – zaakvoerder, lasser, monteur en mama
www.maatlaswerk.be

Wanneer kwam voor jou de klik om met je eigen zaak te starten?

Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold doordat ik op 6 maanden zwangerschap moest thuis blijven, ik werkte toen in Brussel. Ik heb mij dan toegelegd op het commerciële werk van Bert zijn eenmanszaak. Ondertussen had ik wel al wat leren zagen en prutsen in het atelier tijdens het weekend.

De echte, definitieve stap zette ik dan een paar jaar later. De belangrijkste drijfveren: creatief bezig zijn, ondernemen op onze eigen, natuurlijke manier : met openheid van hart en geest, klemtoon op connectie met de klant en weten wat hij echt wil. Klant is niet koning maar waardering komt van beide zijden.

Wat is de belangrijkste les die je geleerd hebt? Wat was de grootste uitdaging die je tegenkwam?

De belangrijkste les : dat mijn omgeving een spiegel is van wie ik zelf denk te zijn. Zelfvertrouwen en zelfliefde zijn cruciaal voor een ondernemer.

05 Maa W Sun

Naar welke vrouw kijk je op en waarom?

Louise Hay is voor mij tot nu toe het voorbeeld van een vrouw die het voorbeeld geeft en haar leven weerspiegelt wat ze onderwijst. ‘Als we echt van onszelf houden gaat het goed in ons leven’.

Welke raad zou je aan je jongere zelf geven en waarom?

Maak van je hart meester en je hoofd een goede dienaar!